Boerenkool anders - veganstyle
OverzichtBoerenkool anders - veganstyle
Ben jij tijdens de koude dagen ook gek op boerenkool? Maar wil je eigenlijk minder koolhydraten eten en ook geen vlees. Probeer dan eens dit recept want deze voldoet aan beide.Deze is zonder vlees en gemaakt van aardappel/knolselderij puree. Onderstaand recept is voor 2-3 personen.
Ingrediënten:
- 350 gram boerenkool
- 2/3 knolselderij
- 4 medium aardappelen
- 100 gram champignons
- 100 gram taugé
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels tijm
- 2 theelepels soja saus/Bragg aminos
Bereiding:
Schil de knolselderij en aardappelen en snijd deze in stukken. Doe ze in een pan samen met de gewassen boerenkool. Kook samen gaar in een grote pan.
Snijdt de champignons in stukjes en snijdt de ui fijn. Zet intussen een koekenpan op het vuur en doe hier een drupje olijfolie in.Bak hier de ui en champignons in. Voeg daarna een teentje knoflook uit (uitgeperst), de taugé, soja saus en tijm. Even kort mengen en daarna over de boerenkool serveren. Mocht je graag een vleesvervanger eten dan is een kaasschntizel van bijvoorbeeld Vales een mooie aanvulling op deze maaltijd. Eet smakelijk!
© Prepare & eat your FOOD with LOVE - gewoonlekkerpuur.nl Bianca