Rabarber Crumble

Artikel 22 van 34
Overzicht

Rabarber crumble

 

De rabarbertijd is weer begonnen dus het is de hoogste tijd om deze overheerlijke rabarber crumble weer eens te maken. 

Dit is echt een van mijn favorieten. Ik mag helaas niet zoveel lekkernijen maar deze is ook erg populair bij velen die geen allergieën hebben. Ik moet hem ook meestal echt goed verstoppen om ervoor te zorgen dat er ook een stukje voor mij overblijft. 

De samenstelling is zo puur mogelijk dus bevat alleen natuurlijke suikers, geen zuivel, ei en gluten. 

 

Wat heb je nodig voor deze overheerlijk crumble:

- 500 gram verse rabarber

- 2 friszure appels

- 50 gram rozijnen

- 125 gram medjool dadels of 100 gram rozijnen

- 125 gram amandelmeel

- 100 gram rijstmeel

- 125 gram kokosolie (liefst extra vierge)

- 1 theelepel kaneel

- Snufje vanille poeder

 

Keukenattributen:

- Oven

- Ovenschaal

- Keukenmachine met S-blade

- Keukenweegschaal

- Pan

 

Bereidingswijze:
Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden.
Schil de rabarber en appels. Snijdt beide in stukjes; de rabarber in stukjes van ongeveer 2 centimeter. Doe beide in een pan met water totdat het onder water staat. Daarna aan de kook brengen en als het geheel kookt 2 minuten zachtjes door laten koken. Daarna afgieten en even laten afkoelen.
Doe het mengsel van rabarber en appels in een ovenschaal en voeg de rozijnen, kaneel en vanillepoeder toe. Even met een lepel door elkaar scheppen zodat alle ingrediënten gelijkmatig zijn verdeeld.
Doe daarna de ontpitte medjool dadels, kokosolie, amandelmeel en rijstmeel in de keukenmachine. Even aanzetten en malen totdat het een geheel is. Verdeel dit geheel gelijkmatig over de appels en rabarber in de ovenschaal en zet de schaal in de oven.
De crumble afbakken in de oven 20-30 minuten hangt af van de grootte van de oven. De crumble is klaar als hij een mooie goudbruine korst heeft.
Daarna even af laten koelen of juist warm serveren. Als de crumble is afgekoeld kun je hem afgedekt nog 3 dagen bewaren in de koelkast.

Geniet er van zo lang de rabarber in het seizoen is. Deze crumble is een gezonde variant op de traditionele crumbles en ook vrij van kristalsuiker, gluten, ei en zuivel.

 

Psst ........ als dessert eventueel serveren met een bolletje ijs zoals kaneel, cirtroen of aardbei.

© prepare & eat your food with love! - Bianca

 

© 2016 - 2024 Gewoon Lekker Puur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel