Bloemkoolpizza
OverzichtBloemkoolpizza een heerlijk recept. Licht verteerbaar en ook leuk om samen met iemand of je gezin te maken.
Het voordeel van deze bloemkoolpizza is dat je veel groenten eet, weinig koolhydraten, waardoor je echt kunt genieten van een pizza zonder schuldgevoel. Het recept is glutenvrij en vegetarisch.
Dit recept is voor 2 personen:
Ingredienten:
- 1 bloemkool van ongeveer 1 kg
- 1 El Italiaanse kruiden (kan ook een mix zijn van: oregano, rozemarijn, tijm, basilicum)
- 100 gram boekweitmeel
- 3 eieren
- 100-200ml gezeefde tomaten
- olijven
- (vegan)kaas of geitenkaas geraspt ongeveer 100gram
- broccoliroosjes gekookt
- artisjokken
Keukenapperatuur:
- Keukenmachine met S-Blade
- Oven
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Was de bloemkool en snijdt alle roosjes van de stronk. Vermaal deze fijn in de keukenmachine.
- Meng de "bloemkoolrijst", italiaanse kruiden, eieren en boekweitmeel tot een egale massa.
- Maak hier de pizzabodems van en leg op de bakplaat en bak deze 10 minuten in de oven.
- Neem de pizza uit de oven, bestrijk deze met de gezeefde tomaten. Mocht je deze niet in huis hebben is pesto een goed en lekker alternatief. Verdeel daarna de overige ingredienten naar wens over de pizza en bak deze af in de over in 10 - 15 minuten.
Uiteraard kun je eindeloos varieren met de toppings, net als bij een gewone pizza.