glutenvrij
Quinoa ontbijt met bietjes en frambozen
OverzichtQuinoa ontbijt met bietjes en frambozen
Misschien wil jij ook wel eens wat anders proberen dan iedere dag havermout of een boterham bij het ontbijt. Wat dacht je van Quinoa vlokken als ontbijt? DIt prachtige oergraan zit boordevol eiwitten waardoor jij je lang verzadigd zult voelen en met voldoende energie de ochtend doorkomt.
Hoe maak je een onbijt met quinoa vlokken?
Ingrediënten:
- Quinoavlokken
- Frambozen
- 1 - 0,5 bietje gekookt
- ahornsiroop
- kaneel
- Plantaardige melk
Bereiding:
Kook de quinoavlokken volgens de instrucite op de verpakking. Mocht je deze hebben weggegooid. Ik doe altijd deze verhouding: 40 gram quinoavlokken en ongeveer 160ml plantaardige melk. Indien te dik wat extra plantaardige melk toevoegen.
Doe de quinoavlokken en de plantaardigemelk in een steelpan. Roer door met een garde. Raps vervolgens 1 tot 0,5 stukje gekookte biet en voeg deze toe. Kook samen ongeveer 8- 10 minuten warm als pap.
Roer daarna een halve eetlepel ahornsiroop, 1 theelepel kaneel en een handje (bevroren) frambozen er doorheen en je ontbijt is klaar.