Bananenbrood chocolade muffins - glutenvrij suikervrij
OverzichtBananenbrood chocolade muffins
Ben jij ook zo gek op bananenbrood? Dit is een variatie hierop en dan met stukjes pure chocolade er doorheen, een goddelijke combinatie als het met mij vraagt. Deze muffins zijn op basis van amandelmeel, banaan, eieren, wijnsteenbakpoeder en pure chocolade. En met pure chocolade bedoel ik ook echt puur.
Ik heb zelf de 100% chocolade gebruikt van Belvas thins. Mocht je dit te heftig vinden kun je ook kiezen voor de 85% variant van Belvas thins. Het mooie aan Belvas thins is dat ze gebruik maken van kokosbloesemsuiker en de chocolade fairtrade is. De cacao is zelfs volledig traceerbaar tot onze vier partnercoöperatieven in Peru en in Santo-Domingo: Acopagro, Norandino, Oro Verde en Conacado. De echte eerlijke handel.
Ingrediënten voor 12 muffins:
- 150 gram amandelmeel
- 2 eieren
- 2 bananen
- 50 gram pure chocolade belvas thins 100% of 85%
- 2tl wijnsteenbakpoeder
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Pureer/prak de bananen fijn. Meng het amandelmeel met de wijnsteenbakpoeder. Voeg hier de eieren en bananenpuree aan toe met en mix tot het beslag een geheel is. Voeg al mixend de gesmolten kokosolie toe.
Maak hele kleine stukjes van de chocolade en roer deze door het beslag. Bewaar nog een klein beetje zodat je dit restje kunt gebruiken voor de bovenkant van de muffins. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en verdeel over de bovenkant van de muffins de laatste stukjes chocolade.
Zet de muffins in de oven en bak gaar in 25 á 30 minuten. Check bij 25 minuten even met een sateprikker of hier nog restant aan blijft hangen. Als hij droog er uit komt zijn de muffins gaar.
Geniet van de muffins. Deze zijn ook geschikt voor mensen met een glutenvrij dieet en / of lactose koemelk vrij dieet.