Bounty bonbons raw en vega

Artikel 4 van 34
Overzicht

Wat heb je nodig voor het maken van deze bounty bonbons:

 

Vulling:

- 1 cup kokosrasp

- 3 theelepels (rauwe) honing

- 2 eetlepels kokoscrème (santen)

- 1 eetlepel kokosolie

- 2 eetlepels chiazaadjes

- als het te droog is eventueel water toevoegen

- cocktailprikkers 

 

Chocolade coating:

- 1/4 cup rauwe cacaoboter

- 1/4 cup rauwe cacaopoeder

- 1 theelepel kokosolie

- 2 theelepels honing

 

Bereiding:

Meng alle ingrediënten voor de vulling in een kom en kneed tot één geheel. Heb je moeite met de maten die ik gebruik kijk dan even hier. Let op dat je de chiazaadjes gebruikt zoals eerder omschreven op mijn blog. 

Als alle ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn kun je losse balletjes maken. Doe deze balletjes op een schaal of bord en laat ongeveer 30 minuten opstijven in de vriezer. 

 

 

Na 30 minuten haal je de balletjes uit de vriezer en kan de bereiding voor de coat van de bounty bonbons beginnen. Doe de ingrediënten voor de chocolade coating in een kom. Laat daarna het geheel au bain marie smelten. Als de ingrediënten voor de coating gesmolten zijn en door elkaar zijn geroerd tot een geheel haal je het schaaltje uit het warme water.

Prik nu met een cocktailprikker in de kokosballetjes en doop ze een voor een door de chocolade. Daarna leg je ze terug op een bord of schaal en draai je de cocktailprikker er voorzichtig uit. Als je alle balletjes hebt gehad even op laten stijven in de koelkast of vriezer voordat ze opgediend kunnen worden. Je kan ze eventueel ook nog voorzien van een tweede laag chocolade. Mocht je gesmolten chocolade over hebben niet weggooien natuurlijk! Maar even in een ijsblokvormpje gieten en op laten stijven. Zo heb je zelfgemaakte rauwe chocolaatjes :). 

Voor de variatie kun je ook stokjes gebruiken ipv cocktailprikkers die tegenwoordig overal te koop zijn om popcakes te maken. Zie de foto hieronder. Op die manier maak je er een lolly van en heb je een hele leuke traktatie. Voor het opdrogen van de chocolade lolly bonbons heb ik een kopje gebruikt zodat er niet één platte kant ontstaat en ze mooi opdrogen. 

 

 

Garnering:

Nadat je de bounty bonbons in de chocolade hebt gedipt kun je deze garneren met veel verschillende ingredienten. Hierbij een aantal suggesties die ik al eens heb geprobeerd: kokosrasp, gojibessen, amandelmeel en hazelnootmeel.

Veel succes met bereiden en ik hoop dat je hier net zo van kunt genieten als ik, Enjoy!

 

 

© 2016 - 2024 Gewoon Lekker Puur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel