Raw food chocolade taart
OverzichtEen makkelijk snel recept voor een heerlijke raw food chocolade taart.
De taart is zonder suiker, gluten, ei en zuivel en met niet te veel ingrediënten.
Belangrijk bij het maken van deze taart is dat je medjool dadels gebruikt en goede kwaliteit extra virgin kokosolie (rauw).
Wat heb je nodig:
– Bakpapier
– springvorm
– keukenmachine (magimix heb ik zelf met gebruik van S -blade voor het hakken)
vulling
– 2/3 cup walnoten (rauw, ongebrand en ongezouten)
- 1/3 cup pecannoten (rauw, ongebrand en ongezouten)
– 1/5 cup zonnebloempitten (rauw, ongebrand en ongezouten)
– 1/3 cup rozijnen
– 1 banaan
– 3 eetlepels rauwe cacao poeder
– 2 eetlepels kokosolie
– 1/2 theelepel kaneel
Heb je geen Cup maatbeker? Zorg er dan in ieder geval voor dat de verhoudingen gelijk blijven.
Toplaag
– 4 medjool dadels
– 2 eetlepels Kokosolie
– snufje vanillepoeder
Topping
– bestrooi met rauwe cacao poeder
Overig
- Springvorm (een kleine met een diameter van 16 cm). Als je een grotere hebt verdubbel dan de hoeveelheden.
Bereiding:
Meng alle ingrediënten van de vulling in de keukenmachine. Maal fijn maar zorg dat er nog stukjes zichtbaar zijn. Bekleed de springvorm met het bakpapier en giet/schep de vulling in de springvorm.
Meng de ingrediënten van de toplaag in de keukenmachine helemaal glad. Strijk dit over de eerste laag helemaal glad.
Voor de finishing touch kun je wat cacao in een strooier doen om hem helemaal af te maken met een topping van cacao poeder.
Decoratie tip: ik had nog een vormpje om cacao poeder over een cappuccino te strooien, deze kun je gebruiken om de taart wat op te fleuren. Daarnaast kunnen wat rauwe cacoa nibs ook leuk en gezellig staan.
Zet de taart in de koeling minimaal 30 minuten op laten stijven, het liefst 3uur.
Daarna heerlijk genieten van deze chocolade taart. Je kunt hem ongeveer 3-4 dagen bewaren in de koelkast.
© Prepare & eat your food with LOVE – liefs Bianca gewoonlekkerpuur.nl