Tortilla
OverzichtTortilla
Recept voor ongeveer 4 personen: Glutenvrij – lactosevrij – vegetarisch - lunch/snack/diner
Ingrediënten:
- 200 gram aardappelen geschild en in blokjes gesneden
- 1 paprika in blokjes gesneden
- 1 courgette in kleine blokjes gesneden
- 1 ui fijn gesneden
- 1 teentje knoflook
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl paprika poeder
- verse peterselie fijn gesneden (hoeveelheid naar eigen smaak)
- 4 eieren
- 2el (soya) melk
- olijfolie
Speciale keukentools:
- Oven met grillfunctie
- Wok/grote bakpan
- Ovenschaal groot en vierkant
Bereiding:
- Kook de aardappelen beetgaar, dit duurt ongeveer 10 minuten en giet deze daarna af.
- Zet alvast de grilfunctie aan van de oven bij mij staat die standaard op 230 C, dit laat ik zo staan voor dit recept.
- Zet de wok op hoog vuur en voeg olijfolie toe. Als de wok warm is voeg dan de ui en knoflook toe even aanfruiten en daarna mogen de paprika stukjes en courgette blokjes er bij. Net zo lang bakken tot het beetgaar is ongeveer 5 minuten. Als je meer van doorbakken en gaar houdt laat de wok dan wat langer op het vuur staan.
- Voeg ook de aardappelblokjes toe en breng op smaak met paprikapoeder, chilipoeder en peper en zout.
- Klop de 4 eieren samen met de (soya) melk tot een geheel en doe de peterselie er door heen.
- Als jouw ovenschaal geen anti-aanbakfunctie heeft even invetten met een klein beetje olijfolie(spray) of bakpapier. Let op als je bakpapier gebruikt deze op maat knippen overig papier kan mogelijk verbranden onder de grill.
- Doe de inhoud van de wok in de ovenschaal en giet hier het eimengsel doorheen.
- Zet de ovenschaal onder de grill zo hoog mogelijk in de oven en laat ongeveer 10 minuten garen. Let op iedere oven/grill werkt anders dus houdt het goed in de gaten.
Dit recept is heel gemakkelijk voor te bereiden mocht je gasten hebben. Daarnaast zijn de restjes na een paar dagen ook nog lekker om mee te nemen voor de lunch. Eventueel serveren met een frisse salade.
© Prepare and eat your food with love – Bianca
www.gewoonlekkerpuur.nl