Ontbijtmuffins – appel/kaneel
OverzichtHoe fijn is het om snel en voedzaam te kunnen ontbijten? Dit ontbijt kun je van te voren maken en je kunt de muffins zelfs invriezen. Ze smaken uiteraard ook heel goed als tussendoortje. Dankzij de rozijnen, appel en kaneel krijg je een beetje het appeltaart gevoel :).Dit recept kan glutenvrij mits je glutenvrije havermout hebt. Het is daarnaast ook vrij van suiker en zuivel. Wat heb je nodig voor het maken van een portie (8-10 muffins).
Ingrediënten:
- 100g Havermout
- 2 Rijpe bananen
- 3 Eieren
- 30g rozijnen
- 1 appel
- 3 tl kaneelpoeder
- 1 tl vanillepoeder (geen suiker)
- 1 tl wijnsteenpoeder
- snufje zout
- kokosolie/bakpapier
Bijzonder Keukengerei:
- Blender
- Muffinvormpjes
- oven
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de havermout, eieren, bananen, wijnsteenbakpoeder, kaneel en vanillepoeder, zout in de blender. Mix deze samen tot een glad geheel. Schil de appel snijdt deze in kleine stukjes. Meng de appel en rozijnen door de mix. Vet de muffinvormpjes in een dun laagje kokosolie of gebruik bakpapier. Vul de muffinvormpjes tot het beslag op is. Bak dan de muffins gaar in ongeveer 30 minuten. Controleer of de muffins gaar zijn door een prikker in het midden van de muffins te plaatsen. Als er geen deeg meer achter blijft zijn ze gaar en kunnen ze de oven uit.
©Prepare and eat your food with love - Bianca - gewoonlekkerpuur.nl