Zomerse vruchtentaart
OverzichtZomerse vruchtentaart
Aardbeien, bosbessen, frambozen ze zijn volop in het seizoen. Geniet van een lekker kopje thee of koffie met een glutenvrije zomerse vruchtentaart. Zeer gemakkelijk te maken met relatief weinig ingrediënten. Daarnaast ook vegan en vrij van geraffineerde suikers.
Wat heb je nodig voor deze zomerse taart:
Bodem:
- 175 gram amandelmeel
- 30 gram rijstemeel
- 2 tl baking soda
- 50 ml kokosolie (gesmolten)
- 1 ei of egg replacer (als je een vegan variant wilt maken)
- snufje zout
Topping:
- 200ml diksap naar keuze let er bij de keuze op dat het 100% diksap is
- aardappelzetmeel
- Fruit naar keuze bv 1 bak aardbeien
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng alle ingrediënten voor de bodem met elkaar tot deeg. Bekleed een springvorm met bakpapier of vet in met kokosolie. Verdeel het deeg in de springvorm en maak een opstaande rand. Als je het deeg hebt verdeeld prik dan gaatjes in de bodem om er voor te zorgen dat de lucht vrij kan stromen en er geen luchtbellen in komen. Bak goudgeel gaar in de oven in 10 - 15 minuten. Daarna goed af laten koelen minimaal 15 minuten. Tijdens het afkoelen zal de bodem langzaam hard worden.
Pak een klein steelpannetje en een garde en mix voor het glazuur ongeveer 200ml diksap met 3 theelepels aardappelzetmeel, blijven roeren en eventueel extra aardappelzetmeel toevoegen afhankelijke van de gewenste dikte voor het glazuur/gelei.
Bekleed de taart met het fruit en giet de gelei er over heen. Even op laten stijven in de koelkast en genieten maar!
Geniet van de zomer! liefs Bianca - © gewoonlekkerpuur.nl