Rode linzen soep
OverzichtSoep waarvoor je slechts een paar ingrediënten nodig hebt en die vrij snel klaar is en ook nog eens gezond. Soep is een makkelijke manier om groenten binnen te krijgen, zeker groenten zoals rode linzen. Daarnaast is deze soep ook nog eens veganistisch dus geen vlees of dierlijke producten.
Wist je dat linzen:
- Een bron van eiwitten zijn (goede vleesvervanger)
- Rijk aan ijzer
- Geen vet bevat
- Voeden nieren & bijnieren
Kortom het proberen waard!
Wat heb je nodig voor een pan soep:
- 250 gram rode linzen
- 1 gesnipperde ui
- 1.25 liter water
- 1 - 1,5 tablet groentebouillon
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 EL gemalen komijn (djinten)
- 1 EL gemalen koriander (ketoembar)
- optioneel: verse koriander voor garnering en citroensap
Bereiding:
Pak een soeppan en zet deze op het vuur en doe wat olijfolie in de pan. Fruit hier de ui in aan en doe vervolgens de geperste knoflook, komijn en koriander er bij. Zodra de aroma's vrijkomen (binnen enkele seconden) doe je het water in de pan en voeg je de groentebouillon en de rode linzen toe.
Breng alles aan de kook en zet het vuur lager zodra het kookt. Laat de soep 30 - 35 minuten sudderen totdat de linzen uiteengevallen zijn. Dit kun je zelf even testen.
Pureer dan de soep met een staafmixen glad en voeg eventueel naar smaak nog extra peper of zout toe. Is naar mijn mening niet nodig.
Serveren met verse koriander en wat druppels citroensap.
Eet smakelijk! ©www.gewoonlekkerpuur.nl - Bianca