Chocolade brownie met bietjes

Artikel 29 van 34

Chocolade brownie met bietjes

Ook zo gek op chocolade? En wil je meer groenten eten zonder dat je het door hebt? Dan wordt dit misschien ook een van jou favorieten recepten om een lekkere brownie te maken. Een glutenvrije brownie zonder geraffineerde suikers. Ook perfect om je kinderen mee te verwennen en ze onopgemerkt op een verantwoorde manier toch nog wat extra groenten te geven. Jij blij, zij blij!

Als je kiest voor een zoetmiddel als dadelstroop is deze brownie ook nog eens veganistisch.

Wat heb je nodig:

  • 250 gram bietjes (gekookt)
  • 200 gram boekweitmeel
  • 50 gram pindakaas of andere notenpasta (zonder suiker)
  • 50 gram honing of dadelsiroop of rijststroop
  • 50 gram kokosolie
  • 50 gram hazelnoten (ongebrand ongezouten)
  • 6 El rauwe cacao
  • 8 sukkary dadels (ontpit)
  • 2 rijpe bananen
  • 2 tl baking soda

Optioneel:

  • Rauwe cacao nibs
  • Noten voor decoratie
  • Pure chocolade

Keukenapparatuur:

  • Blender
  • Keukenmachine om noten te malen
  • Ovenschaal/bakvorm
  • Bakpapier

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maal de hazelnoten fijn in kleine stukjes in een daarvoor geschikte keukenmachine.
  3. Rasp de bietjes en meng die samen in de blender met de boekweitmeel, cacao en baking soda.
  4. Voeg daarna de bananen en dadels toe en meng tot er een egale massa ontstaat.
  5. Zet een klein pannetje op het vuur en doe hier het zoetmiddel naar wens in (bv dadelstroop), notenpasta en kokosolie. verwarm langzaam zodat je het kunt mengen en voeg daarna toe aan de rest en meng tot een geheel.
  6. Pak een spatel en meng de stukjes hazelnoten er door heen. Optioneel kun je er nog voor kiezen om stukjes rauwe cacao nibs of pure chocolade er door heen te doen zoals Belvas Beglian thins (gezoet met kokosbloesemsuiker). Of bekleed hem aan de bovenkant met noten naar smaak zoals pecannoten of walnoten.
  7. Pak een bakvorm bekleed hem met bakpapier en vul hem met het brownie deeg.
  8. Plaats in de oven en bak hem gaar in ongeveer 25 – 30 minuten.
  9. Let op de brownie moet niet helemaal door en door gaar zijn, dan is hij te droog hij mag best wat smeuïg zijn. Even af laten koelen en genieten maar!

prepare & eat your food with love – ©gewoonlekkerpuur.nl  Bianca

© 2016 - 2024 Gewoon Lekker Puur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel