Chocolade kerst bonbons - vegan en glutenvrij
OverzichtChocolade bonbons
Oeehhhh deze zijn zoooo lekker. Ik maak ze al heel lang alleen vaak zijn ze hier al op voordat ik foto's kan maken.
Ik heb voor de decembaarmaand speciale siliconen kerstvormen gekocht zodat ik echte kerst bonbons kan maken zonder concessies te doen op mijn suikerintake.
Deze chocolade bonbons kan iedereen maken. De ingredientenlijst is ook kort dus geen obstakels. Daarnaast zijn ze glutenvrij, lactosevrij, vegan en zonder geraffineerde suikers. De bonbons zijn namelijk gezoet met dadels.
Ingrediënten:
- 300 gram dadels (medjool)
- 150 gram kokosolie
- 150 ml amandelmelk
- 60 gram rauwe cacao
- 1 tl vanillepoeder
Keukentools:
- Chocoladevormpje (zou je ook kunnen proberen met ijsklontvormpjes/brownievorm)
- Keukenmachine
Bereiding:
Voeg 150 gram (ontpitte) dadels en 50 gram kokosolie samen in de keukenmachine. Hak deze helemaal fijn tot een massa. Voeg eventueel indien nodig 1 a 2 theelepels water toe.
Vul de bodem van de vormpjes met deze massa.
Verwarm de kokosolie 100 gram au bain marie op laag vuur. Doe dan alle overige ingrediënten 150 gram (ontpitte) dadels, de cacao, vanillepoeder en amandelmelk in de keukenmachine en maal fijn tot een gladde massa.
Plaats dit mengsel op de eerste laag in de vorm maar laat nog een kleine ruimte over voor de bodem. Maak de chocolaatjes af met het eerste mengsel en plaats de vorm in de vriezer. Het duurt ongeveer 45 minuten voordat ze klaar zijn om geserveerd te worden.
Als je deze bonbon's vooruit maakt kan je ze gewoon in de vriezer laten en 30-45 minuten voor het serveren uit de vriezer halen.
Tips om te variëren:
Plaats het eerste mengsel op bakpapier en maak deze helemaal plat. Zet deze 30-60min in de vriezer (afhankelijk van hoe hoog je vriezer staat) en haal het daarna er uit. Maak dan vierkantjes (als je een vierkante bonbon vorm hebt) van maak zo laagjes in de vorm. Dus een vierkantje van dit mengsel en wat vulling van het andere en zo door.
Een andere optie is om dit mengsel uit de vriezer alleen als bodem te gebruiken, het hier dus mee af te dekken. Mocht je geen chocoladevorm hebben maar een ijsklontvorm gebruiken kies dan wel voor een rubberen vorm het liefst grote blokken.
Hierbij een aantal producten op een rij die ik heb gebruikt voor het maken van dit recept. Klik op de afbeelding om te bestellen in de webshop.
Geniet er van!