Recept: Kip met Venkel
OverzichtRecept: Kip met Venkel
Nog een heerlijke maaltijd van dit seizoen en ook echt een van mijn favorieten: Kip met venkel en verse tomaten. Wederom een gemakkelijke en snelle maaltijd als je het mij vraagt. Voor iedereen met grote trek kun je deze maaltijd serveren met spelt of kamut pasta of zilvervliesrijst.
Uiteraard is dit recept glutenvrij, vrij van suiker, zuivel, mais, soja & ei. Kortom 100% puur zoals de natuur dat bedacht heeft ;) en met zo min mogelijk allergenen.
Ook trek gekregen? Hierbij de ingrediëntenlijst voor twee personen:
Ingrediënten:
- 200 gram biologische kipfilet (voor de veganisten onder ons ook te vervangen door bijvoorbeeld kidneybonen)
- 4 grote sappige rijpe tomaten
- 2 kleine of 1 grote venkelknol
- 1 teentje knoflook
- Handje groene (naturel) olijven
- Handje zongedroogde tomaten
- Olijfolie
- Oregano
- Peper & (keltischzee)zout
Bereiding:
Snijd de kipfilet in blokjes en kruid deze met wat oregano, peper en zout. Was de tomaten, venkel, olijven (indien uit een potje) en snijdt daarna samen met de zongedroogde tomaten in stukjes. Zet het vuur aan en doe wat olijfolie in de (wok/hapjes)pan. Als de pan warm is doe dan de stukjes venkel in de pan en bak deze even aan. Zet nog een pan op het vuur en doe hier wat olijfolie in. Als de pan warm is voeg je de kipfiletblokjes hier aan toe. Voeg intussen de tomaten toe aan het venkelmengsel. Bak de kipfilet in de pan totdat er geen rauwe stukjes meer zichtbaar zijn aan de buitenkant. Voeg de kipfilet daarna toe aan het mengsel van venkel en tomaten in wok/hapjes pan.
Pers een knoflookteen uit en voeg deze samen met wat extra oregano toe aan de wok/hapjes pan. Even goed doorroeren en voeg als laatste de stukjes olijven en zongedroogde tomaten toe laat nog even één minuutje staan op het vuur en de maaltijd is klaar.
Voor de grote trek eventueel serveren met pasta of zilvervliesrijst.