Pompoensoep met zoete aardappel
OverzichtJaaaa het pompoenseizoen is weer begonnen. Hoogste tijd om te genieten van deze vezelrijke en veelzijdig inzetbare groente. Een makkelijke manier om wat extra groenten binnen te krijgen is soep. Daarom deel ik graag dit makkelijke en snelle recept.
Wat heb je nodig voor een ruime pan soep:
- 1 grote pompoen
- 1 grote zoete aardappel of 2 kleine
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- kokosolie
- 1 liter groente bouillon
- cayenne peper
Keukentools
- Staafmixer
- Pan en (gas)fornuis
Bereiding:
Schil de pompoen, bataat, ui, knoflook en snijdt in kleine stukjes. Zet een grote pan op het vuur en voeg 1 eetlepel kokosolie toe en fruit hier de ui en knoflook in. Doe daarna de zoete aardappel en pompoen erbij en fruit alles samen even aan. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 25 minuten gaar koken en pureer daarna fijn met een staafmixer. Naar smaak en wens kun je de soep pittig maken met wat (rode)peper, koriander, cayenne peper of voor de variatie wortel/pastinaak toevoegen.
Op die manier kun je ook experimenteren met de dikte van de soep dus meer groente en minder bouillon of andersom.
Geniet van deze lekkere soep!
©prepare & eat your food with love – Bianca gewoonlekkerpuur.nl